Visszarendelték a nagy sebességű vonatokat

A nemrég átadott Peking–Sanghaj vonalon közlekedő 54 nagy sebességű vonatot visszarendelték „bizonyos műszaki problémák” miatt – jelentette be pénteken a gyártójuk, egy kínai állami vállalat.

MNO
2011. 08. 12. 9:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új vonalon már többször okoztak késedelmet a meghibásodások. A gyártó most azt közölte, hogy teljes felülvizsgálatot hajtanak végre és esetleges javításokat, fejlesztéseket is, de részletekről nem számolt be.

Július 23-án egy másik nagy sebességű vonalon összeütközött két szerelvény, negyven ember halálát okozva. A pénteken kiadott közleményből nem derül ki, hogy a most elrendelt műszaki vizsgálat összefügg-e azzal a súlyos balesettel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.