Visszatér Fabregas a katalánokhoz

Hosszas huzavona után megszületett a megállapodás a világ- és Európa-bajnok spanyol Cesc Fabregas átigazolásáról: a középpályást eddig foglalkoztató angol Arsenal megegyezett a játékos nevelőegyesületével, a Bajnokok Ligája-győztes spanyol FC Barcelonával.

MNO
2011. 08. 15. 8:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katalán sztárklub vasárnap éjszaka jelentette be, hogy a 24 esztendős futballista hétfőn vesz részt az ilyenkor szokásos orvosi ellenőrzésen, s ezt követően csatlakozik a csapathoz. Spanyol médiaértesülések szerint a szerződés aláírására és Fabregas hivatalos bemutatására szintén hétfőn kerítenek sort. A megállapodás pénzügyi részleteiről sem a londoni, sem a barcelonai klub nem nyilatkozott, sajtóértesülések szerint 35 millió euró körüli összegről lehet szó.

Fabregas 2003-ban, a Barcelona utánpótlásképzésének elvégzése után igazolt Angliába, 16 évesen és 177 naposan pedig már debütált az Arsenalban egy Ligakupa-mérkőzésen. Ezzel ő lett az első csapatban legfiatalabbként bemutatkozó londoni játékos, ráadásul a legfiatalabb gólszerző címet is elhódította, miután 2003 decemberében betalált a Wolverhampton hálójába. Fabregas átigazolása óta az Arsenal csak egy Ligakupa- és egy FA Kupa-győzelmet ünnepelhetett, miközben ez alatt az idő alatt a Barcelona háromszor nyert BL-t, ötször volt spanyol bajnok, s egyszer a Király Kupában is diadalmaskodott. A középpályás ezért már korábban jelezte, visszavágyik nevelőegyesületéhez, s bár a londoni klub vonakodott megválni tőle, végül a futballista kívánságát figyelembe véve elfogadta a katalánok ajánlatát.

„Egyértelműen jeleztük, hogy nem akarjuk elengedni Cesct, ez semmit sem változott” – mondta Arsene Wenger, az Arsenal francia vezetőedzője az angol egyesület hivatalos honlapjának. „Ugyanakkor megértjük, hogy mindenképpen szeretne visszatérni hazájába, s tekintettel a játékos kívánságára, elfogadtuk a Barcelona ajánlatát.”

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.