Vita az Oasis romjain: perli az öcs a bátyját

Bíróságon akar elégtételt venni Liam Gallagher bátyján, Noelen, mert az szerinte igaztalanul varrta a nyakába együttesük, az Oasis két évvel ezelőtti feloszlását.

MNO
2011. 08. 19. 15:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Liam, a nagy sikerű brit együttes egykori énekese, aki mostanság a Beady Eye tagja, pénteken kiadott közleményében erősítette meg, hogy beperelte bátyját, a dalszerző és gitáros Noelt kommentárjaiért, amelyeket közös együttesük felbomlásához fűzött. A 44 éves Noel júliusban, szólókarrierje elindulásának alkalmából beszélt az Oasisről. A 38 éves Liam szerint azt mondta a sajtónak, hogy 2009-ben az Oasis azért nem lépett fel Chelmsfordban a V Fesztiválon, mert öccse másnapos volt.

„Ez hazugság, és azt akarom, hogy az Oasis-rajongók, akik elmentek a V Fesztiválra, tudják meg az igazságot” – hangsúlyozta Liam. Mint mondta: gégegyulladása volt, amit orvos állapított meg, és erről Noelt is tájékoztatták. Liam szerint az sem igaz, hogy az Oasis koncertturnéján akarta reklámozni ruhamárkáját, a Pretty Greent, és az e fölötti vita mérgesedett el a szakításig.

„Az igazság az, hogy nem is került sor ilyen beszélgetésre vagy vitára közöttünk. Sok oka volt az Oasis feloszlásának. De semmi köze a ruhamárkámhoz” – szögezte le Liam, aki hozzátette: a perrel nem pénzt akar a bátyjától, hanem bocsánatkérésre akarja kényszeríteni.

Az 1990-es években berobbant Oasis az egyik legsikeresebb brit rockbanda volt. A becslések szerint 70 millió lemeze fogyott el világszerte.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.