Vitázni kell az önkormányzati rendszer átalakításáról

Az LMP ellenzi a kormányzat önkormányzati rendszert központosító törekvéseit, amely bizonyos elemeiben már-már az egykori tanácsrendszert idézi – jelentette ki Falusi Norbert, az LMP országos választmányának tagja hétfőn Szegeden.

MNO
2011. 08. 22. 13:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valóban szükség van az önkormányzati rendszer reformjára, hiszen a szerteágazó feladatok és hatáskörök mellé jelenleg nem rendelnek megfelelő anyagi forrást, az átalakítások azonban csak vitában kiérlelt, az érdekvédelmi szervezetek bevonásával kialakított koncepció alapján történhetnek meg – mondta a párt választmányának önkormányzati ügyvivője sajtótájékoztatóján. Falusi Norbert szerint a kormányzat ismertté vált elképzelései láthatóan szembemennek azzal az érzékelhető lakossági akarattal, amely igényli, hogy a közösségeket érintő kérdésekben helyben szülessen döntés.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.