Vizet osztanak a vonatokon

A hőség miatt a MÁV-Start Zrt. kedden 11 és 18 óra között az intercity vonatok esetében elengedi a pótjegyek árát, továbbá a pót- és helyjegyköteles vonatokra csak a helyjegyeket kell az utasoknak megfizetniük – közölte a vasúttársaság hétfőn.

MNO
2011. 08. 22. 17:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MÁV az intézkedést a hőség függvényében meghosszabbítja, de az osztrák ÖBB vasúttársaság által üzemeltetett railjetekre a kedvezmény nem vehető igénybe. A már előre megváltott pót- és helyjegyek esetében a komfortdíjat visszatérítik – olvasható a közleményben.

Szabó Anett, a MÁV-Start szóvivője az MTI érdeklődésére közölte, azért térítik vissza a pótjegyek árát, mert a hőségben a fokozott igénybevétel miatt gyakrabban hibásodnak meg a klímaberendezések, illetve a működőek sem tudnak minden esetben megfelelő hőmérsékletet biztosítani.

A vasúttársaság közleménye szerint a MÁV a hőség ideje alatt a nagyobb vasútállomásokon és az étkezőkocsikban is ingyen adja az ásványvizet. Az utasok Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron, valamint a miskolci, a szegedi, a szombathelyi, a debreceni, a pécsi, a szolnoki, a nagykanizsai és a nyíregyházi állomáson a peronon lévő személyzettől kapják az ásványvizet a rendelkezésre álló készlet erejéig, ami naponta összesen több mint harmincezer palack. A vonatokon az étkezőkocsi üzemeltetőjétől lehet kérni az ingyenes ásványvizet.

A szakemberek folyamatosan ellenőrzik a kritikus sínhőmérsékleti pontokat, és amennyiben a 45 Celsius-fokot elérő, illetve meghaladó sínhőmérsékletet mérnek, a MÁV fokozott pályafelügyeletet vezet be. Amennyiben a sínek deformálódását észlelik, a biztonságos közlekedés érdekében sebességkorlátozást vezetnek be.

Közölték továbbá, hogy a szabadban dolgozó vasutasok megfelelő védőfelszerelést, óránként 10-15 perc pihenőidőt kapnak, illetve korlátlan mennyiségben fogyaszthatnak ásványvizet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.