Vizsgálják az utast lökdöső BKV-s ügyét

Garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettesek ellen a rendőrség, miután a fővárosi 6-os villamos éjszakai járatán a biztonsági szolgálat erőszakkal állta útját egy, a járműre felszállni akaró férfinak – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán. A BKV vizsgálatot kezdeményezett az ügyben.

MNO
2011. 08. 17. 13:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség az eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit, és elemzi a felvételeket is. Az egyik videomegosztó portálra a napokban került fel egy felvétel, amelyen az látszik, hogy a villamoson tartózkodó biztonsági szolgálat munkatársai nem engednek a járműre felszállni egy feltehetőleg ittas férfit. Először fellökik a férfit, aki ezután négykézláb próbált ismét a feljutni a villamosra, ekkor kisebb dulakodás alakult ki, majd lábbal lökik le a földre.

Az MTI érdeklődésére a BKV az ügy kapcsán azt közölte: értesültek a videóról, és a társaság „határozottan elítéli az ilyen magatartást”. Az illetékes szakterület vizsgálatot kezdeményezett az ügyben, amelynek eredményéről annak lezárulta után tájékoztatják a sajtó képviselőit – olvasható a cég válaszában. Mint írták, „mivel a rövid videóból nem derül ki semmilyen előzmény, ezért szükséges az alapos, minden részletre kiterjedő vizsgálat”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.