Zabálta a salátát, ami azt mutatta, hogy nagy a baj

Csillapíthatatlan salátaéhség jelezte egy brit nő rákbetegségét, ezáltal sikerült a kórt korai stádiumban felismerni, a beteget pedig meggyógyítani.

MNO
2011. 08. 03. 10:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 59 éves asszony egyik napról a másikra kapott rá a fejes salátára, és annyira a rabjává vált, hogy naponta négy fejet kebelezett be, főként jégsalátát. Férjének – aki tudományos kutató – gyanús lett a dolog, feltételezte, hogy felesége szervezete így jelzi, valami nincs rendjén. Utánanézett, hogy mi lehet különleges a salátában, és kiderült, hogy olyan tápelemben gazdag, amely gyakran hiányzik a mellrákbetegek szervezetéből. Szakorvoshoz küldte nejét, ahol beigazolódott a gyanú: még egészen apró, de rákos daganatot találtak az asszony egyik mellében.

A korai felismerésnek, a műtétnek, továbbá hónapokon át tartó kezelésnek köszönhetően a nő már teljesen tünetmentes. „A legfurcsább az volt, hogy amint eltávolították a daganatot, megszűnt a salátavágyam, egyetlen levélnyit sem kívántam” – idézte a nőt a The Daily Telegraph című brit lap. A házaspár tájékoztató honlapot nyitott, hogy tanácsokkal segítsen a hasonló furcsasággal szembesülőknek, illetve betegséggel küzdőknek. A címe: questionmyhealth.com.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.