„Zajtámadásokra” panaszkodnak

A bekiabálásokat elnyomó „zajtámadásokat” sérelmezik a Hoffenheim stadionjában a német bajnoki címvédő Borussia Dortmund labdarúgócsapatának szurkolói.

MNO
2011. 08. 16. 8:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fekete-sárga tábor szerint szombaton a Rhein-Neckar-Arena egyik hangszóróját éppen a szektoruk alá helyezték el, és amikor felhangzott egy-egy gúnyos rigmus a részükről, magas frekvenciájú sípolást kapcsoltak be. A drukkerek emiatt panaszt tettek a rendőrségen.

A találkozót 1–0-ra megnyerő házigazdák tagadják, hogy szándékos provokáció történt volna, kedden azonban kiderült, hogy az egyik hoffenheimi klubalkalmazott volt a tettes. A férfi beismerte, hogy egy házilag készített, fadobozba helyezett szerkezettel akarta „kisípolni” a milliárdos tulajdonost, Dietmar Hoppot gyalázó vendégtábort.

Az alkalmazott – akire fegyelmi eljárás vár – hozzátette, hogy csak humoros gesztusnak szánta tettét. A meccsen készített fotókon látszik, ahogy a férfi a dortmundi szektor alatti alagútban ül, fülhallgatóval a fején.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.