Zemplén huszadszorra is bizonyít

A Zempléni fesztivál alkalmával Sárospatak, Tokaj, Sátoraljaújhely, Szerencs és még sok egyéb zempléni település várja a közönséget rangos komolyzenei koncertekkel, színházi, táncos és jazzestekkel, kirándulásokkal és kiállításokkal. Érdemes tehát e hónap 12-e és 20-a között felkeresni e városok legszebb műemléki és szabadtéri helyszíneit.

MN
2011. 08. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zemplén megye fesztiválját még 1992-ben, művészeti napok néven indították útjára, idén pedig már huszadik alkalommal tartják meg. A rendezvényen idén is a művészeti élet kiválóságai lépnek fel – a hazaiak közül itt lesz például Miklósa Erika, Rost Andrea, a Budafoki Dohnányi Zenekar, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, az Orfeo Zenekar, a Benkó Dixieland Band és az Experidance, csak hogy néhány nagy nevet említsünk a kínálatból. A kulturális eseményekhez a táj jellegzetes ételeit, a híres tokaji borokat felvonultató gasztronómiai programok, lakomák és bórkóstolók is kapcsolódnak, így a vendégek a koncertek előtt – és után – sem unatkozhatnak. De ha valaki nem érné be a hazai ízekkel, akkor megnyugtatásképp eláruljuk, hogy az idei évben a fesztivál ideje alatt távoli tájak finomságai is megízlelhetők: ilyenek lesznek azok az andalúziai falatok, amelyeket minden érdeklődő megkóstolhat. A mediterrán hangulatról ráadásul nemcsak az eledelek gondoskodnak majd, hanem az is, hogy az andalúz étel- és italkínálat mellett vérpezsdítő flamenco-táncelőadás lesz látható.
Akinek pedig a hazai, valamint az andalúz zene és a gasztronómia önmagában nem lenne elég, a fesztivál alkalmával változatos kirándulásokon, valamint izgalmas színházi előadásokon is részt vehet.

Info: www.zemplenfestival.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.