Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Az autó- és motorsport fellegvára lesz a dél-alföldi város

A tervek szerint több milliárd forintos beruházással 25 hektár területen autó- és motorsport kutató- és fejlesztőcentrum épül Kiskunmajsán, a város ipari parkjában. Pénteken, a projekt bemutatása alkalmából a helyszínen tartott ünnepségen Bánki Erik, a Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke üdvözölte a kezdeményezést.

MNO
2011. 09. 30. 15:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Fellendülőben van a hazai autó- és motorsport, ugyanakkor fejet kell hajtani azok előtt, akik a jelenlegi gazdasági helyzetben ilyen nagyságrendű beruházásba kezdenek” – mondta köszöntőjében a fideszes képviselő. „A kormány most és a jövőben is megtesz mindent a magyar sport sikere érdekében” – fűzte hozzá.

Stefano Favaro, a beruházó Motorland Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: az a cél, hogy létrejöjjön egy olyan turisztikai, autó- és motorsportkutató és -fejlesztő centrum, ahol a környezettudatos fejlesztések mellett a kor szellemi és technikai vívmányait is felhasználják.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.