időjárás 16°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Az autó- és motorsport fellegvára lesz a dél-alföldi város

MNO
2011.09.30. 15:43

A tervek szerint több milliárd forintos beruházással 25 hektár területen autó- és motorsport kutató- és fejlesztőcentrum épül Kiskunmajsán, a város ipari parkjában. Pénteken, a projekt bemutatása alkalmából a helyszínen tartott ünnepségen Bánki Erik, a Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke üdvözölte a kezdeményezést.

„Fellendülőben van a hazai autó- és motorsport, ugyanakkor fejet kell hajtani azok előtt, akik a jelenlegi gazdasági helyzetben ilyen nagyságrendű beruházásba kezdenek” – mondta köszöntőjében a fideszes képviselő. „A kormány most és a jövőben is megtesz mindent a magyar sport sikere érdekében” – fűzte hozzá.

Stefano Favaro, a beruházó Motorland Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: az a cél, hogy létrejöjjön egy olyan turisztikai, autó- és motorsportkutató és -fejlesztő centrum, ahol a környezettudatos fejlesztések mellett a kor szellemi és technikai vívmányait is felhasználják.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.