időjárás 6°C Miklós 2022. december 6.
logo

Nincs kerékbilincselés a terézvárosi utcákon

2002.02.01. 00:00

Felfüggesztette a parkolásért nem fizető sofőrök autóinak kerékbilincselését Terézváros jegyzője, és állásfoglalást kért az intézkedés jogszerűségéről a Fővárosi Közigazgatási Hivataltól. A parkolás volt a téma a képviselők tegnapi rendkívüli ülésén, amelynek összehívását Bajor Zoltán SZDSZ-es képviselő indítványozta. Előterjesztésében egy ad hoc bizottság felállítását és Zettner-Kovács Krisztián (Fidesz) alpolgármesternek a parkolási társulásból való viszszahívását kezdeményezte. Az SZDSZ-es képviselő az ügyészséghez fordult, s annak válaszára hivatkozva állítja: a társulás létrehozásakor és annak működésében több szabálytalanság volt. Zettner-Kovács Krisztián kijelentette: különös, hogy egy folyamatban lévő vizsgálat nem létező eredményére hivatkozva Bajor már a felelőst is megnevezi. Elmondta azt is: nem érti, hogy a képviselő miért most kérdőjelezi meg a másfél évvel ezelőtti döntéseket. Szerinte az ügy politikai támadás, amely mögött a főváros áll.
Bajor Zoltán az ülés után közölte: az ügyészség közigazgatási hivatalnak írt levelében az áll: „a testületet félrevezették”. A képviselők a kilenc határozati javaslat közül egyet fogadtak el. Ennek értelmében a jegyzőnek meg kell vizsgálnia a bilincselés jogszerűségét. Elutasították ugyanakkor az alpolgármester visszahívását és az ad hoc bizottság felállítását is.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.