időjárás 16°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Napi sajtószemle

Lovas István
2002.02.13. 00:00

Stuttgarter Zeitung
Budapesti tudósításában a német lap azt írja, hogy Orbán Viktor népszerűsége az elmúlt hónapokban meredeken emelkedett. A magyar miniszterelnök kormányának gazdasági sikerei elvitathatatlanok. A bérek érezhetően emelkedtek. Brüsszel Magyarországnak adta a legjobb jegyet valamennyi csatlakozásra váró ország közül. A 40 évnél fiatalabb választók között Orbán Viktor egyértelműen vezet szocialista versenytársa előtt. Medgyessy Orbánhoz viszonyítva halovány, nem is szólva arról, hogy kárt okozott neki meglehetősen átláthatatlan megvesztegetési ügye.

De Volkskrant
A magyar paraszt kétszeresen is büntetve érzi magát címmel Tijn Sadée, a holland lap tudósítója egy 75 éves dömsödi gazda helyzetét bemutatva tér ki az EU-bizottság mezőgazdasági támogatásokra vonatkozó álláspontjának közép-európai fogadtatására. A cikk megjegyzi: Közép-Európában harag kísérte az EU-nak az agrártámogatásra vonatkozó javaslatát, és hogy a visegrádi országok egyenlő bánásmódot követelnek. A mezőgazdasági támogatások körüli vita lelassította a bővítési folyamatot. A gazda azonban bízik a jelenlegi kormányban, mely tagjainak „ököllel kell vernie az asztalt, hogy harcoljanak az egyenlő jogokért”.

Arab News
Kofi Annan ENSZ- főtitkár elítélte Izraelt, amiért az palesztin polgári célpontokat bombázott, és ennek során az Egyesült Nemzetek Szervezetének irodáiban is kár keletkezett, olvasható a szaúd-arábiai lapban.

Reuters
Norman Mailer, a befolyásos amerikai író bírálta az Egyesült Államokat hatalmába kerítő, ahogyan kifejezte, „túlzottan hazafias lázat”. Amerika úgy viselkedik, mintha valamilyen kis köztársaság lenne és mintha e buzgó patrióta hit nélkül az egész ország egy óra alatt összedőlne – idézi a brit hírügynökség a volt kommunista írót, aki hat felesége közül a negyediket hasba és hátba szúrta. Mailer a tényeket a véleményekkel összemosó, úgynevezett „új újságírás” egyik úttörője.

The Daily Telegraph
Pino Rauti, a Társadalmi Mozgalom nevű olasz szélsőjobboldali párt távozó vezetője tegnap a párt éves konferenciáján bejelentette, hogy választási szövetséget kötött Silvio Berlusconi kormánykoalíciójával. A párt tagjai fasiszta köszöntéssel és Duce!, Duce! kiáltással nyugtázták a megállapodást, olvasható a jobboldali brit lapban.

NewsMax.com
Ahogyan Izrael állammá válását siettették az Izrael alapítói által végrehajtott terrorcselekmények, a palesztinok követeléseinek éppen úgy súlyt adnak az általuk elkövetett terrortámadások, írja az Egyesült Államok egyik legismertebb médiaszakembere a konzervatív amerikai on-line napilapban.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.