Az elkövetkező tíz évben a francia tulajdonú Sodexho Kft. biztosítja Debrecenben 25 ezer gyermek és fiatal közétkeztetését, s ezzel a cég – ezen a területen – piacvezetővé válik hazánkban.
Kósa Lajos, a város polgármestere elmondta: a közbeszerzési eljárással kiválasztott cég az önkormányzattól veszi át a közétkeztetés üzemeltetését. Reményei szerint megszűnnek az eddigi minőségi problémák, és a lakosság elégedett lesz az ételekkel, azok mennyiségével, valamint a kiszolgálással.
– Áremelésre nem kell számítani, a szülőknek nem kerül majd többe a gyermekek étkeztetése – jelentette ki Párkai Zsolt, a Sodexho ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a közeljövőben egymilliárd forintos beruházást valósítanak meg Debrecenben. Így teljesíteni tudják a jövő évtől hatályos, szigorú minőség-ellenőrzési előírásokat. Példaként említette: a központi főzőkonyhák számát racionalizálják, és korszerű, thermoport edényekkel biztosítják az ételszállítást. Párkai Zsolt megemlítette, hogy a beszállítók közül továbbra is a debreceniek és a város környékiek élveznek előnyt. Egészséges fejlődést biztosító, az egyéni igényeket is kielégítő étkeztetést kívánnak biztosítani.
Az új cég több álláshelyet biztosított, mint ahányan ténylegesen vállalták a munkát. Sokan voltak ugyanis, akik inkább a végkielégítéssel való távozást választották. A Sodexho 1993-ban kezdte meg működését, Magyarországon közel 100 ezer adag ételt biztosít 250 partnerének, száz étteremben.
Extázis Szolnokon: pokoli hőségben vágott vissza Romániának a magyar válogatott
