Rendőrségi program a korrupció ellen

Ádám Kata
2002. 07. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyebek mellett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közbiztonsági cselekvési programja a közterületeken nagyobb rendőri jelenlét biztosítását, valamint az autópálya-rendőrség fejlesztését tartalmazza, amelyről Hatala József közbiztonsági főigazgató számolt be tegnap. A tervek közt szerepel olyan egységek felállítása is, melyek ellátnák a rendezvények biztosítását, ezzel is tehermentesítve a közterületi rendőri állományt.
– A megnövekedett feladatok végrehajtása érdekében biztosítani kell a jelentősebb túlóra lehetőségét is; ha a rendőrök havi többletmunkakerete 25-30 órára emelkedne, akár harmincszázalékos létszámnövekedést is elérhetnénk – nyilatkozta az igazgató, aki szerint a túlmunka megoldást jelenthet a korrupció felszámolásában is. – A szolgálatot irányító parancsnokok felelősségérzetét és példamutatását is javítani kell – mondta. Hatala az autópálya-rendőrség feladatairól szólván kiemelte: nemcsak a közlekedés biztonságát és folyamatosságát kell ellenőrizniük és fenntartaniuk, hanem meg kell oldaniuk az autópályához tartozó létesítményeknél jelentkező közbiztonsági és bűnügyi gondokat is.
Az igazgató az EU-csatlakozás folyamatában rendkívül fontos lépésnek tartja a hatvanas évek végén felszámolt vasúti rendőrség visszaállítását, az áru-, vagyon- és személybiztonság növelését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.