Elégedettek vagyunk a tejtermékeinkkel

–
2002. 11. 25. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon, a megkérdezettek 51 százaléka jónak vagy nagyon jónak tartja a hazai tejtermékek minőségét, negyvenhárom százalékuk azonban úgy véli, hogy az áruk minősége csak közepes, a maradék hat százalék pedig alig elégedett a minőséggel – derül ki egy, a Tej Terméktanács által készített felmérésből. A minőség megítélésénél meghatározó szempont az íz, majd az ár és a márka következik, utána pedig a zsír- és ásványianyag-tartalom érdekli legjobban a fogyasztókat. A sajtok minőségét a vásárlók háromnegyede tartja jónak.
A felmérésből egyértelműen kiderül, hogy javul a tejtermékek minősége, miközben a termékválaszték is folyamatosan bővül. A bővüléssel együtt átalakul a tejpiac is. A joghurtszektorban a például 19,4 százalékos részesedéssel, a második helyre küzdötte magát a Nutricia Magyarország tejtermékcsoport – derül ki az AC Nielsen legfrissebb jelentéséből. Az idei adatok szerint a március– augusztus közötti időszakban joghurtból 2,6 millió litert adtak el, ez a mennyiség csaknem duplája a két évvel ezelőtt értékesített mennyiségnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.