időjárás -1°C Mária 2023. december 8.
logo

Juhász Ferenc mentelmi ügye: kettős mérce?

Hírösszefoglaló
2003.02.26. 00:00

A Fidesz elnöksége megdöbbenésének adott hangot amiatt, hogy a kormánypárti képviselők hétfőn nem szavazták meg Juhász Ferenc honvédelmi miniszter mentelmi jogának felfüggesztését. Juhászt becsületsértés miatt jelentette fel Orbán Viktor, miután a volt kormányfő úgy értékelte, hogy a honvédelmi miniszter őt nyíltan antiszemitának és nacionalistának bélyegezte. A Fidesz kifogásolja, hogy a kormánypártok természetesnek veszik, ha közvádas eljárás indul valaki ellen, aki a jelenlegi miniszterelnököt szóban bírálja, ugyanakkor „kiállnak amellett, aki a volt miniszterelnököt a nagy nyilvánosság előtt alaptalan módon rágalmazza”. „Ez a kettős mérce nem összeegyeztethető a demokráciával.
A szocialisták azért nem járultak hozzá a mentelmi jog felfüggesztéséhez, mert egyetértettek a tárca vezetőjének azzal a kérdésre válaszként adott állításával, amely szerint Medgyessy nem antiszemita, nem nacionalista – reagált a Fidesz véleményére Juhász Gábor (MSZP).

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.