időjárás -1°C Taksony 2023. november 29.
logo

Megsebesítettek két tanúskodni induló nőt

Pilhál Tamás
2003.02.15. 00:00

Késsel és pisztollyal támadott meg egy huszonkét és egy negyvenkilenc éves nőt két ismeretlen férfi tegnap reggel a VII. kerületi Rottenbiller utca egyik lépcsőházában – tudta meg lapunk. A fiatalabbik nőt, S. Nórát combon és vállon lőtték, az asszonyt, R. Rózát hasba szúrták. A súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett áldozatokat a Fiumei úti Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe szállították, ahol mindkettőjüket megműtötték. A baleseti sebészeten arról tájékoztatták lapunkat, hogy már túl vannak az életveszélyen, de még az intenzív osztályon fekszenek.
Információink szerint egy személyi szabadság megsértésével, garázdasággal és kényszerítéssel gyanúsított férfi ügyében tanúskodott volna az anya és a lánya, akik éppen a bíróságra indultak, amikor a támadás érte őket. Elképzelhető, hogy a brutális akció összefüggésben volt a tárgyalással.
Bár értesülésünket egyelőre hivatalos forrásból nem erősítették meg, úgy tudjuk, fönnáll a veszélye annak, hogy a két sérült nőt újabb atrocitás éri a kórházban, ezért rendőrök vigyáznak rájuk. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság indított nyomozást, a két támadót nagy erőkkel keresik.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.