A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Röviden

MTI
2003. 02. 22. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tanácskoznak a G7-ek
Tegnap Párizsban megnyílt a hét legfejlettebb ipari ország pénzügyminiszteri ülése, ahol Oroszország is képviselteti magát. A napirendi pontok között szerepel a pénzmosás elleni harc, a világgazdasági kilátások és a bizalom erősítése a globális pénzügyi rendszerben. (MTI)

Felrobbantották az iráni gépet
Abu-Dzabi. Az Abu-Bakr brigádjai elnevezésű, eddig ismeretlen szervezet azt állítja, hogy emberei robbantották fel azt az iráni repülőgépet, amely csütörtökre virradóra zuhant le Iránban. Az Il–76-os típusú gép fedélzetén az iráni Forradalmi Gárda 302 katonája tartózkodott, mindannyian életüket vesztették. A szaúd-arábiai As-Sark Al-Auszat című lap tegnapi számában közölt bejelentés azt állítja, hogy a szervezet tagjai öngyilkos merénylettel semmisítették meg a repülőgépet. A csoport az iráni rendszer és képviselői ellen további támadásokat helyezett kilátásba. (MTI)

Palesztin áldozatok
Jeruzsálem. Izraeli katonák tegnap megöltek két palesztin fegyverest a Gázai övezet és Izrael határán. Az egyiket az erezi közúti határátkelőnél lőtték le izraeli határőrök, mert a hadsereg állítása szerint lőfegyveréből tüzet nyitott rájuk, és kézigránátot dobott feléjük. Holtteste mellett több gránátot, egy pisztolyt és egy Kalasnyikov géppisztolyt találtak. A másik palesztint akkor ölték meg, amikor a Gázai övezet északi részén létesített Duguit zsidó település közelében be akart hatolni Izrael területére. (MTI)

Tragédiák az orosz hadseregben
Moszkva. A Nyezaviszimaja Gazeta című orosz napilap szerint az elmúlt három évben közel anynyi orosz katona vesztette életét, mint amennyi a kilenc évig tartó afganisztáni háború hivatalos vesztesége volt. A lap által tegnap közzétett adatok nem tartalmazzák a második csecsenföldi háborúban elesett 4572 katonát és a konfliktus-nak a hadsereg soraiból kikerülő 15 449 sebesültjét. A katonai ügyészségek tájékoztatói értelmében 1999 óta 10 500 haláleset következett be az orosz fegyveres erők soraiban, és több mint 75 ezren sebesültek meg bűncselekmény vagy baleset következtében. Tavaly 800 katonát saját bajtársai öltek meg. (MTI)

Német kivonulás?
Berlin. A német kormány azt fontolgatja, hogy szükség esetén kivonja csapatait Afganisztánból, amennyiben veszélyeztetettségük egy esetleges iraki háború miatt elviselhetetlen mértéket öltene – vált ismeretessé tegnap Berlinben lapértesülésekből és nyilatkozatokból. Peter Struck német védelmi miniszter szerint nem kizárható, hogy az iraki háború kitörése esetén Afganisztánban is kiéleződik a helyzet, így léteznek tervek polgári személyek, illetve a német katonák Afganisztánból való kimenekítésére. (MTI)

Hadgyakorlat Dél-Koreában
Szöul. Több ezer amerikai katona vesz részt a két Korea határának körzetében azon a hadgyakorlaton, amelynek célja kideríteni, hogy a térségbeli védelmi rendszer mennyire lenne hatékony egy észak-koreai támadás esetén. A Koreai-félszigetet az 1953-as koreai háború óta kettéosztó demilitarizált övezet szomszédságában március 10-ig tartanak majd különböző manővereket. A Szöultól közel 40 kilométerre északra állomásozó 15 ezer fős második amerikai gyalogsági hadosztály egyharmada vesz részt a gyakorlatokon. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.