időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Beltartalom

2003.03.13. 00:00

Érdekes mondattal állt elő a tegnapi Kereszttűz című televízióműsorban Németh Péter, a Népszava főszerkesztője. A következőkről tájékoztatta a jelenlévő Kovács László külügyminisztert, a szocialisták frontemberét (megpróbálom szó szerint idézni): „A magyar ellenzék is azt mondja, hogy ez a kormány Moszkva után Washington – hadd ne mondjam – mijében van…”
Kovács László mosolya nem tűnt őszintének a kérdést követően, de őt nem olyan fából faragták, hogy ezek után föltett kézzel elhagyja a stúdiót. Mélyenszántó elemző választ adott az ellenzék örökös rosszindulatáról, sugallva kissé, hogy a szamár kérdezőt is félrevezették, különben nem vet föl ilyesmiket a kamerák össztüzében.
Egyébként Németh kolléga mondatában is volt egy elgondolkodtató elem, amelyben így fejezi ki magát: „A magyar ellenzék is azt mondja…”
Az is szón van itt a hangsúly. Miért, kormánypárti oldalról is van, aki úgy látja, hogy Moszkva után Washingtonnak is a mijében van a magyar kabinet?
Amúgy, ha áttekintjük Kovács szaktárs politikai életútját, nem zárhatjuk ki a fenti gondolatsort. A most Washingtonnak, NATO-nak, EU-nak bokázó államférfi ezelőtt minden volt a kádári kurzusban, csak akasztott ember nem. KISZ-vezér, pártkonzultáns, KB-alosztályvezető, külügyminiszter-helyettes – ezenközben huszonhat éven át az élcsapat tagja… Fehérek közt egy igazi vérvörös. Aki most döbbenten hallgatja a riporteri kérdést, hogy ő és kormánya mijében van Moszkva után Washingtonnak is.
Hozzáteszem, a miénkben is.
Bizony, cikcakkos az út, Kovács bácsi!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.