időjárás 2°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Szabályos a MeH-megbízás

2003.03.12. 00:00

Szabályos körülmények között kötött szerődést az előző ciklusban az Euroatlantic Rt. a Miniszterelnöki Hivatallal (MeH), amit az is bizonyít, hogy a kifizetések jogosságát az új kormány is elismerte, hiszen a kormányváltás után visszatartott maradék összegeket hosszú vizsgálódást követően, a jogszerűnek ítélt szerződések után kifizette – nyilatkozta lapunknak Fellegi L. Tamás, a cég ügyvezetője azután, hogy nyilvánosságra került egy 415 milliós megbízás az Euroatlantic Rt. és a MeH között. Korábban Kiss Elemér volt kancelláriaminiszter is megerősítette: a szerződésekben még a hónapokon keresztül vizsgálódó Állami Számvevőszék, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal és a rendőrség sem talált szabálytalanságra utaló jeleket.
A cég 2001 októberében nyerte el a MeH Informatikai Kormánybiztossága által kiírt meghívásos közbeszerzési pályázatot az informatikai területet érintő programiroda létrehozására és működtetésére. Ez a terület kommunikációjának tervezését, szervezését és lebonyolítását jelentette – mondta Fellegi. Hozzátette: cége bonyolított le több, most is futó, vagy a kormányváltáskor megakadt informatikai programot. Ilyen volt például az Info-vonal, a PC-osztó program, a teleházprojekt, valamint az Esélyt a jövőnek program. Fellegi szerint beszédírásra a teljes keretösszeg csupán 0,4 százalékát használták fel.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.