időjárás 9°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Karácsony beismerte, szemétkáosz fenyeget Budapesten

Fidelitas-üzenet Gyurcsánynak

Kis Ferenc
2003.05.29. 22:00

Felszólítjuk Gyurcsány Ferencet, hogy ne avatkozzon be az ifjúsági szervezetek belügyeibe, hiszen a központi ifjúsági szervezet esetleges létrehozása a civil szervezetekre tartozik – jelentette ki Gyürk András, a Fidelitas elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján. Szerinte a sportminiszter szereptévesztésben van, ha azt hiszi, hogy a kormány vagy a pártok feladata egy központi ifjúsági szervezet létrehozása. A Fidelitas elfogadja a vasárnapi tanácskozásra szól meghívást, de ott nem erről kíván tárgyalni, hanem a kormány választási ígéreteiről és az ifjúsági vagyonról. Az ellenzéki politikus elutasította a miniszter azon kijelentését, amely szerint, aki részt vesz az egységes szervezetben, az támogatásra számíthat, és azt is, hogy „Brüsszel csak egyvalakivel hajlandó tárgyalni”. Ez a cukor és korbács politikája, ami elfogadhatatlan – hangsúlyozta Gyürk. Hozzátette: annak a jelét látják, hogy megkezdődött az ifjúságpolitika téeszesítése, „Be a szervezetbe!” jelszóval.
A Fidelitas tájékoztatást kér Gyurcsány Ferenctől a kormány ígéreteiről. Kérdései: hol az ifjúsági kártya és mire lesz jó, mikor lesz ingyenes jogosítvány, internethasználat és nyelvvizsga, továbbá hogy áll az iskolatej-akció és a diákhitel kiterjesztése?
Nyitrai Zsolt, a Fidelitas alelnöke közölte: a csillebérci ifjúsági táborban szeretnének találkozni a miniszterrel, ahol tisztázni kívánják az ifjúsági ingatlanok ügyét. – A helyszín szimbolikus: Gyurcsány Ferenc párttársával, Rácz Péterrel, a Magyar Úttörőszövetség elnökével könnyen megállapodhat a helyszínről – jelentette ki az ellenzéki politikus.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.