Röviden

2004. 12. 28. 19:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EU növeli Oroszország acélkvótáját: Oroszország jövőre 2,2 millió tonna acélt szállíthat az EU-ba az idei 1,8 millió tonna után. A most véglegesített, kétéves megállapodást valószínűleg áprilisban írják alá – mondta az orosz gazdasági minisztérium kereskedelmi tárgyalásokért felelős illetékese. A 2006-os kvótákat az egyezmény szerint majd csak jövőre pontosítják. (MTI–Eco)

Románia államháztartási hiánya várhatóan a GDP 1,5 százaléka lesz az idén, a korábban már csökkentett, 1,64 százalékos célnál is kevesebb. A hazai össztermék vártnál nagyobb növekedése, továbbá a tervezettnél nagyobb áfa- és illetékbevételek miatt csökken a hiány. (MTI–Eco)

Az Államadósság Kezelő Központ a január 11-én kibocsátásra kerülő 2006/01. kamatozó kincstárjegy sorozatot évi 8 százalékos éves kamattal hirdette meg, míg az előző, 2005/26-os sorozat kamata évi 8,25 százalék volt. A tegnapi naptól január 7-ig jegyezhető egyéves lejáratú, elsősorban a lakosságnak szánt állampapír kamatozása január 11-én kezdődik, lejárata 2006. január 11. (P. B.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.