időjárás 11°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

T-Systems: látható a cél

Munkatársunktól
2006.10.13. 23:00

A Magyar Telekom (MT) informatikai üzletágaként funkcionáló T-Systems 2008 januárjára alakítja ki azt a struktúrát, amelylyel pár éven belül az informatikai piac legnagyobb szereplőjévé kíván válni – jelentette ki Tankó Zoltán, a T-Systems vezérigazgató-helyettese. A szakember közölte: a T-Systems csoportot jelenleg a nemrég megvásárolt KFKI-csoport három cége, a BCN Rendszerház, az Integris, és az MT-n belül egy külön részleg alkotja. Ezeknél az egységeknél jelenleg összesen mintegy 1300 fő dolgozik.
Az informatikai üzletág a közeljövőben a most még külön cégként jegyzett T-Systems Hungaryvel bővül, amely egyelőre csak 49 százalékban az MT tulajdona, 51 százalék a Deutsche Telekomhoz tartozik – jelezte a vezérigazgató-helyettes. Tankó hozzátette: a T-Systems „használja” az év elején megvásárolt Dataplexet is, ám ez a cég profilja miatt a T-Online üzletághoz tartozik. Az MT rövid távon nem tervez további tranzakciókat, a cél elsősorban a stabilizáció.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.