Megfélemlíti ellenfeleit az RMDSZ

Romániában nem zárult le a helyhatósági választások jelölési folyamata a sorozatos óvások miatt. Az RMDSZ megfélemlítéssel igyekszik eltántorítani az ellenzéki magyar jelölteket.

2008. 05. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bukarest főpolgármesteri tisztségéért függetlenként harcba szálló Sorin Oprescu szenátor számít a júniusi helyhatósági választások legellentmondásosabb jelöltjének Romániában. A Ion Iliescu exállamfő bizalmi embereként közismert sebészorvos nemrég kilépett az ellenzéki szociáldemokrata pártból, mert az alakulat nem őt, hanem Cristian Diaconescu volt igazságügy-minisztert jelölte. A választási iroda formai okokból elutasította Oprescu jelölését, ám a törvényszék által helybenhagyott ítéletet a táblabíróság a hét végén felülbírálta. Tegnap állampolgársági óvás alapján ismét vizsgálat indult, mivel felmerült a gyanú, hogy támogatói listáján a jelölt illetéktelenül használta fel a fővárosi egyetemi kórház pácienseinek adatait.
Eközben az RMDSZ óvása nyomán Hargita megyében nem indulhat független tanácselnökjelöltként egy magyar politikus. Arad megyében a Magyar Polgári Párt több helyi képviselőjelöltje visszalépett, miután RMDSZ-es állami tisztviselők munkahelyük elveszítésével fenyegették őket, ha ellenzéki listán indulnak, egy Maros megyében pékséget működtető magyarországi vállalkozó pedig kirúgást helyezett kilátásba polgári színekben politizáló alkalmazottainak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.