időjárás 13°C Gellért , Mercédesz 2022. szeptember 24.
logo

Döbbenet, fájdalom, értetlenség

Gulyás J. Attila
2008.06.12. 22:00

Ön az első és az utolsó újságíró, aki láthatta Józsi szobáját – ezzel nyitotta ki lapunk munkatársa előtt a helyiség ajtaját a diáktársai által két hete brutálisan meggyilkolt nagyatádi gimnazista édesapja, Szabó József.

Ahogyan az ország, úgy az elkeseredett család sem talál választ arra, miért kellett meghalnia a jó hírű kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium diákjának. – Nézze meg ezt a falat! – mutatott az édesapa a Nagy-Magyarország-térképre meg a szobát megtöltő történelmi relikviákra, tőrökre. – És nézze, itt van még a nedves bukszája is, amit a rendőrség visszaadott – kalauzolta munkatársunkat könynyes szemmel az egyetlen gyermekét elvesztő Szabó József, majd megértést kért a megdöbbentő bűntett miatt érthetően kíváncsi emberektől: most már hagyják őket magukra a fájdalmukkal.
Nagyatád köztiszteletben álló esperese, Kisnemes János Szabó Józsiról úgy vélekedett: lehet, hogy menekülni akart egy rossz társaságból, ezért álltak bosszút rajta. Dávidról és Mihályról, a két gyilkos fiúról, akiket szintén jó magaviseletű diákként ismertek, Reöthy Ferenc, a gimnázium igazgatója megjegyezte: hiba volna megfeledkezni arról, hogy az ő fiataljaik között is vannak, akik kettős életet élnek.
Riport a 4. oldalon

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.