időjárás 13°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Vásárhelyen dobozváros épül

Kutassy Máté
2008.06.13. 22:00

Dobozváros épül holnap, június ötödikén, a vásárhelyi Hódtói Sportcsarnok előtti füves terület elején a környezetvédelmi világnap tiszteletére. A szervezők a szokatlan kísérlettel a környezettudatos életmódra kívánják a közvélemény figyelmét felhívni. Várhatóan egy közel hétszáz négyzetméteres „épület” jön így létre. A Zöld Kapocs Munkaközösség és a Petőfi Sándor Művelődési Központ közös akciójaként megépülő „városrészhez” minél több kartondobozra van szükség, ezért a dél-alföldi városban a környezettudatos polgárok e napokban dobozokat gyűjtenek.
A dobozváros építésében mindenki részt vehet, de minden bizonnyal főként az óvodásoknak és iskolásoknak jelent majd felejthetetlen élményt a monstrum megépítése. „Egy város órák alatt is kinőhet a semmiből, hogy aztán úgy váljon ismét semmivé, hogy mégis örökre fennmaradjon, és örökre ott éljen az emberek gondolataiban azért, hogy figyelmeztessen, a hulladék sorsa a kezünkben van!” – vallják az akció életre hívói.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.