időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

Röviden

Munkatársainktól
2008.09.30. 13:50

Szent István-szobor Pilisszántón
Smídt Róbert Szent István király szobrát avatják fel holnap délután négy órakor a pilisszántói Csillagösvényen.
Az ünnepségen az István, a király rockopera részletei is megszólalnak Feke Pál és Herczeg Flóra előadásában. (K. E. V.)

Biblia és teológia
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében (II. János Pál pápa terem, Bp. VIII., Szentkirályi u. 28.) szeptember 29-én 18 órakor kezdődik Nemeshegyi Péter jezsuita teológus előadása Biblia és teológia – A Szentírás mint a teológia lelke címmel. (V. K.)

Föld, ahol éltünk
A Körmendi Galériában (Bp. V., Falk Miksa u. 7.) ma este hatkor nyílik meg Paizs László Kossuth-díjas festőművész kiállítása Föld, ahol éltünk címmel. A tárlat október 10-ig látogatható. (V. K.)

Katyn és Auschwitz
A totalitárius rezsimek a keresztény egyházak lelkészeivel szemben a megszállt Lengyelországban – 1939–45 – ezzel a címmel nyílik kiállítás holnap délben a Magyarországi Lengyelek Múzeumában (Budapest X., Állomás utca 10.). A tárlat január 15-ig , kedd–csütörtök 12–16 óra között látogatható. (P. Sz. E.)

El Kazovszkij emlékkiállítása
A Nemzeti Színház előcsarnokában ma este hétkor emlékkiállítás nyílik El Kazovszkij magángyűjteményekből kölcsönzött alkotásaiból. A tárlatot megnyitja Rényi András esztéta és Alföldi Róbert, az intézmény igazgatója. A képanyagot válogatta és a kiállítást rendezte Kolozsváry Marianna. (V. K.)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.