időjárás 13°C Gellért , Mercédesz 2022. szeptember 24.
logo

Röviden

Munkatársainktól
2008.10.24. 19:09

Titok, mennyibe került a lakoma
A szocialisták nem árulnak el részleteket arról, hogy az MSZP szombati rendkívüli kongreszszusán felkínált fejedelmi ebéd a 600 küldött, illetve a számos vendég és szervező részére mennyibe került; s arról sem kaptunk felvilágosítást, hogy a nem hétköznapi étkeket kitől rendelték. „Feltett kérdéseikre sajnos nem áll módunkban válaszolni; a kongresszus költségeit a párt fedezte” – olvasható az MSZP sajtóosztályának lapunknak megküldött válaszában. A begyűrűző válságról tanácskozó kormánypártiak legalább tíz fogás közül választhattak, ezek között lazac és libamáj is volt. (Zs. Cs.)

Ombudsmani bírálat a rendőrségnek
Nem akadályozta meg a rendőrség szeptember 20-án, a Magyar Charta, az Országos Cigány Önkormányzat és a nemzeti radikálisok budapesti tüntetéseinek idején, hogy az egymás közelében zajló rendezvények résztvevői összetalálkozzanak, és a hatóság azt sem tette lehetővé, hogy a megmozdulások helyszínét mindenki biztonságban elhagyhassa – állapította meg Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosának vizsgálata. (P. T.)

Veszélyben a köztévé függetlensége
Kézi vezérléssel próbálják befolyásolni a szocialisták a Magyar Televízió (MTV) gazdálkodását és műsorpolitikáját – mondta lapunknak Balogh László, az MTV Közalapítvány elnökhelyettese. A KDNP által delegált kurátor kitért rá: mi-után a szocialisták nem tudták jelöltjüket, Székely Ferencet
tévéelnöknek választatni, az egyébként is korlátozott jogkörrel bíró ügyvezető alelnök hatáskörének további szűkítését indítványozták. (V. T.)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.