Előzetesben maradnak a főfelügyelők

Bákonyi Ádám
2009. 01. 22. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

További harminc nappal meghosszabbította a bíróság az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) két vezetőjének előzetes letartóztatását, akiket még decemberben vettek őrizetbe hivatali visszaélés gyanújával. A bűncselekményről és a nyomozás állásáról – annak eredményességére hivatkozva – a rendőrség nem adott felvilágosítást. Nem kommentálták azt a köztudomású tényt sem, hogy Papp István volt elnököt és Cseke Zoltánt, a szervezet ellenőrzési főosztályvezetőjét tartóztatták le. Úgy tudjuk, ők hamis igazolásokat állítottak ki a szabálytalanságok miatt elmarasztalt cégeknek, amelyek így állami forrásokat igényelhettek. A vállalatok névsora ugyancsak nem ismert, így nem tudni, köztük van-e Gyurcsány Ferenc Motim-csoportja, amelynél bár munkaügyi jogsértések sorát tapasztalták, mégis kapott állami támogatást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.