Bevetésen a román szexügynökök

Szexuális adottságaikat kiaknázó illegális ügynököket használtak fel hírszerzésre a kelet-európai titkosszolgálatok Ion Mihai Pacepa, a román kommunista külügyi hírszerzés egykori parancsnoka szerint. Többéves kiképzésük során ezek a titkos ügynökök a célország nyelvét, szokásait is elsajátították.

2009. 04. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét hallat magáról Ion Mihai Pacepa, Nicolae Ceausescu exdiktátor egykori kémfőnöke, aki a hetvenes évek végén külföldre szökött, és jelenleg is az amerikai hatóságok védelmét élvezi. A bukaresti külügyi hírszerzés (DIE) volt parancsnoka nemrég a The Sunday Times brit hetilapnak adott interjúban arról beszélt, hogy a román titkosszolgálat illegálisnak nevezett ügynököket vetett be külföldön, akik kizárólag csábítás útján gyűjtötték az információkat. A román James Bondok esetében alapkövetelmény volt az átlagosnál nagyobb méretű pénisz, a Mata Harik nemi szervét pedig sebészi beavatkozással vették szűkebbre. Kiképzésükre rengeteg energiát fordítottak a román titkosszolgálatok, felkészítésük háromtól nyolc évig terjedő időszakot is igényelt, amelyet Pacepa szerint a DIE mintegy százötven konspiratív házban bonyolított le. A tanfolyam során a „szexügynökök” a szerelem, a csábítás és a szexuális élet minden csínját-bínját elsajátították, mindemellett a célország nyelvét, a társasági élet szabályait is magukévá tették.
A románok egyébként sztálini receptet alkalmaztak, az illegális, diplomata-útlevéllel, mentelmi joggal nem rendelkező ügynököket ugyanis az orosz titkosszolgálatok alkalmazták először. Pacepa feltárta azt is, hogy Ceausescu műveletlenségéről és gátlástalanságáról közismert felesége, Elena egyszer személyesen utasította, hogy vessen be egy szexkémet a román kommunista párt központi bizottsági tagjának zsidó felesége lejáratása érdekében, mert megunta, hogy „játssza a szűzlányt”. Az akció állítólag nem jött össze, mint ahogy nem sikerült a román külföldi hírszerzésnek likvidálnia egyik, Nyugat-Németországba disszidált volt ügynökét sem. Pedig erre a célra egy Romániában született, Kelet-Németországban élő, Gerda fedőnevű Stasi-ügynököt használtak, akire Pacepa személyesen bízta rá, hogy csavarja el a KGB-kiképzést is kapott Gheorghe Mandache fejét, utóbbi azonban ellen tudott állni a csábításnak.
Ion Mihai Pacepa tábornok 1978-ban fordított hátat a kommunista Romániának, és menekült Amerikába, disszidálása miatt a bukaresti vezetés halálra ítélte, és többször megpróbálta eltenni láb alól, mivel Vörös horizontok című kötetében leleplezte az 1989-ben kivégzett Ceausescu házaspár gaztetteit. A 81 éves tábornok emiatt ma is álnéven él a tengerentúlon, és csak ügyvédein keresztül tartja a kapcsolatot a külvilággal. Bukarest néhány éve
visszaszolgáltatta a Securitate kémfőnökének katonai rangját, elkobzott vagyonából azonban semmit nem kapott vissza.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.