Hajdú-Bét: tehetetlen hatóságok

Több nyomozó hatóság is vizsgálta, ám egyikük sem találta bűncselekmény elkövetésének bizonyítékát a Hajdú-Bét gazdálkodásában, amelynek eredményeként több száz libatenyésztőnek többmilliárdos kára keletkezett. Előbb csalás, majd csődbűntett gyanúja miatt rendeltek el nyomozást, ám sem a Hajdú-Bihar megyei, sem a Bács-Kiskun megyei rendőrök, sem az Országos Rendőr-főkapitányság Nemzeti Nyomozó Irodája, de még a vám- és pénzügyőrség bűnügyi nyomozói sem találtak semmit.<br />

2009. 04. 19. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jellemző Karsai József szocialista képviselő szerepe. A politikus a múlt héten aláírta a hűségesküt Bajnai Gordon megszorító kormányprogramja mellett, pedig három évvel ezelőtt még azt fontolgatta: megkérdezi Bajnait, hogy „mikor adja vissza ő és az apja azokat a milliárdokat, amelyeket elloptak, például a Hajdú-Bét eladásakor”. Azt is mondta az MSZP-s képviselő, hogy „Bajnai apja a gabonával tette ugyanazt, amit a Hajdú-Bét a libával, de az is törvényes volt”. „Az ilyen pénzügyi befektetők szélhámosok. Visszaélnek a sok tízezer kisember szorgalmával, jóhiszeműségével, becsületességével. Szándékosan csapják be őket, aztán azt mondják, nem értenek hozzá” – summázta véleményét a mentelmi jog bástyái mögött Karsai.
A bűnüldöző hatóságok másként látták. A vizsgálatok – a bűncselekmény hiányát megállapítva – mindenütt lezárultak.
Részletek a 4. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.