időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Mázsányi lőszert loptak

Hírösszefoglaló
2009.05.17. 22:00

Tizenötezer éles lőszert loptak el tegnapra virradó éjszaka egy, a ferencvárosi pályaudvaron megálló tehervonat egyik kocsijáról. Az ügyben eljárást indító Budapesti Rendőr-főkapitányság részleteket egyelőre nem kívánt közölni lapunkkal, mondván, a hadianyag gyártója s vevőjének kiléte sem publikus. Az ismeretlen elkövetők a szerelvény egyik konténerén elhelyezett plombát leverték, így tudták elvinni a nagy értékű szállítmányt.
A Hír Televízió információi szerint a tizenötezer lőszer egy fegyver-nagykereskedés éves készletének megfelelő mennyiség. A terméket egy magyarországi gyárból szállították külföldre, a szerelvény Soroksárról indult, célállomása Sopron vagy Hegyeshalom lehetett. A maroklőfegyvernél használt töltényeket főként Amerikában használják, vélhetőleg ezeket is oda szánták. Az eltűnt lőszereket feltehetőleg sorszámmal jelölték meg, ezért hivatalos értékesítésük Magyarországon szinte lehetetlen. Biztonsági okokból a konténeren nem tüntették fel annak tartalmát, ezért nem kizárt, hogy a tolvajok a szállítmány súlya miatt szemelhették ki a rakományt.
Lapunk információi szerint a szállítmány 45-ös kaliberű lőszereket tartalmazott, amelyet az MFS nevű, a svájci RUAG tulajdonában lévő cég gyárt Sirokon. A 45-ös az egész világon népszerű, főképp sport- és önvédelmi célokra vásárolják, darabonként 80 forintba kerül. A svájciak tavaly vették meg az üzemet Csányi Sándortól.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.