időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Mindent a dzsesszért

Munkatársunktól
2009.05.21. 22:00

Hatodszorra rendezik meg idén nyáron június 21–27. között az azonos nevű dzsesszfesztiválhoz kapcsolódóan a Lamantin improvizációs tábort Szombathelyen, az ifjú zenészgeneráció nagy örömére. Nemcsak a felvételizni készülőknek, de az évek óta aktívan zenélőknek is sok meglepetést tartogat ez az egy hét, nem beszélve azokról a végzett zenetanárokról, ének-zenét oktató pedagógusokról, akik továbbképzésre jelentkeznek az Oktatási és Kulturális Minisztérium által akkreditált képzésre. Jelentkezési határidő: május 27.

Június végén ismét birtokba veszik a szombathelyi zeneiskola termeit, esténként pedig ellepik a város tereit és szórakozóhelyeit a Lamantin improvizációs tábor résztvevői, akiknek nagy része sokadik éve tér vissza az ország legjobb dzsessztáborába. Az oktatás színvonalát nem csak a művészeti vezető, Márkus Tibor zongoraművész személye garantálja, hiszen a tanárok között ott lesz Oláh Kálmán (zongora, zenekari gyakorlat), Friedrich Károly (harsona, trombita, zenekari gyakorlat, big band), Tóth Viktor (szaxofon, klarinét, fuvola, zenekari gyakorlat), Csepregi Gyula (szaxofon, zenekari gyakorlat) is. Az ének- és vokáloktatásért Lakatos Ágnes felel, de kiveszi a részét belőle Winand Gábor is, aki zenekari gyakorlatra is okít majd Gyárfás István és László Attila dzsesszgitárosokkal együtt, csakúgy, mint Lattman Béla (basszusgitár, nagybőgő) és Nesztor Iván (dob), valamint Jeszenszky György (dob, ütőhangszerek).
A hivatalosan is akkreditált továbbképzésnek nyilvánított táborra minden 14. életévét betöltött dzsessz-szerető jelentkezését várják, minimális hangszertudás is elegendő. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy hangszert, illetve az ezt igénylő hangszerek esetében (nagybőgő, gitár, baszszusgitár, elektromos zongora) alaperősítőt minden résztvevő hozzon magával. A táborra az első 140 jelentkezőnek tudnak helyet biztosítani, így érdemes mielőbb, de legkésőbb a határidőig, május 27-ig elküldeni a fényképes jelentkezési lapokat elsőbbségi levélként a postai címre (Lamantin tábor, Király Balázs, 2120 Dunakeszi, Ungvár u. 20/8.), vagy villanypostán, csatolt dokumentumként a [email protected]
com címre.
A táborpólót és a fesztiváljegyet is tartalmazó részvételi díj idén mindössze egy ezressel több, mint tavaly, így 23 000 forintba kerül. A tábor korábbi menetrendjéhez hasonlóan napközben foglalkozások, az esti nagykoncertek után pedig nyolctól éjjel egyig jam session várja a táborlakókat a Lamantin-klubban.
Természetesen idén is lesz zárókoncert a hallgatók és a tanárok részvételével, valamint mesterkurzus, igaz, az egyelőre titok, hogy ki tartja, de a tavalyi, Benny Green-előadás után várhatóan most is izgalmas élményt nyújt majd az interaktív találkozó. További részleteket a www.lamantin.hu weboldalon tudhatnak meg az érdeklődők.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.