Nyolcvanmilliót is érhet a Szekeres-villa

Hatvan-nyolcvan millió forintot is érhet Szekeres Imre és felesége, Vásárhelyi Katalin tihanyi luxusnyaralója, de a telek és az építkezés árát ki lehetett gazdálkodni negyven-ötven millióból. Ezt helyi ingatlanok közvetítésével foglalkozó szakértőktől tudtuk meg, mert a honvédelmi miniszter titkolja, mennyibe került a csaknem száz négyzetméteres hétvégi házuk a Balatonnál.

2009. 08. 23. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter továbbra sem hajlandó elárulni, mennyiért építtetett luxusnyaralót a tihanyi Dióshegy tetején. „A témával kapcsolatban minden olyan információt megadtam, amely a nyilvánosságra tartozik, s amelyeket közszereplőként nyilvánossá kell tennem” – jelentette ki az MSZP elnökhelyettese. Mint arról beszámoltunk, a politikus és felesége, Vásárhelyi Katalin egy csaknem száz négyzetméteres, panorámás villát építtetett Tihanyban, a település egyik legértékesebb részén, az üdülőövezetben. A házaspár fele-fele arányban lett tulajdonos. A miniszter a hétvégi ház költségeire vonatkozó kérdéseinkre annyit válaszolt: az APEH-nél maga kérte vagyongyarapodási vizsgálatát, amely a vagyonszerzést és -gyarapodást jogszerűnek találta. A nyaralót a saját és felesége adózott jövedelméből építtette. A tárcavezető vagyonnyilatkozatában viszont nem szerepel tartozás, Szekeres miniszteri fizetése pedig 1,293 millió forint havonta, amelyből nehéz lenne kigazdálkodni egy ilyen nagy értékű ingatlant. Különösen igaz ez, ha figyelembe vesszük, hogy a Szekeres családnak egy pesthidegkúti 777 négyzetméteres telken lévő 185 négyzetméteres, úszómedencés palotát is fenn kell tartania.
Az általunk megkérdezett helyi ingatlanközvetítők szerint Tihanyban kevés eladó telek van, amelyre építkezni is lehet. Szekeresék 669 négyzetméteres, belterületi telke ezért többszörösét érheti a környékbeli településeken kínált hasonló ingatlanoknak, vagyis az értéke legalább 20 millió forint lehet. A sajtóban korábban megjelent hírek szerint a miniszter és felesége ehhez 25 millióért juthatott hozzá. Egy minőségi építőanyagokból készülő nyaraló pedig 200 ezer forintba kerülhet négyzetméterenként. A miniszter 93,5 négyzetméter hasznos lakóterületű házát és a hozzá tartozó 13,5 négyzetméteres pincét tehát az anyagárral együtt hozzávetőlegesen 25 millióért építhették fel. Ezek alapján a nyaraló legalább negyven-ötven millióba kerülhetett. Az ingatlan jelenlegi értéke a szakértők szerint nehezen megbecsülhető, egy hasonló ház 60-80 milliót is érhet. Arról, hogy a házat a feleség megtakarításaiból vagy hitelből fizették ki, Szekeres nem nyilatkozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.