Kozmann új hajóban

2009. 10. 16. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kozmann György abbahagyta a versenyszerű sportot. Igaz, a kétszeres olimpiai bronzérmes, háromszoros világbajnok kenus nem erre helyezte a hangsúlyt a tegnapi sajtótájékoztatóján. Hanem arra, hogy társaival létrehozta a Starline tehetséggondozó és sportrendezvény-szervező irodát.
Hírértéke persze egyelőre inkább annak van, hogy felhagy a kenuzással. Ám miként elmondta, nem az a típus, aki csupán ezzel kiállna a nyilvánosság elé. Kozmann 2004-ben Kolonics Györggyel, társa halála után, 2008-ban pedig Kiss Tamással szerzett bronzérmet az olimpián. Közvetlenül Peking után nem állt le, csupán lazábbra vette az elmúlt idényt.
– Nem a bizonytalanság miatt zártam felemás évet. Sokkal inkább a soha ne mondd, hogy soha filozófia alapján. Ahogy nem vonultam vissza nagy dérrel-dúrral, úgy viszszatérni sem fogok. A pihenőév teljesen tudatos volt, már Kolóval beszéltünk arról, hogy az olimpia után ritmust váltunk, keresgéljük a lehetőségeket a civil életben. Az elmúlt év úgy telt el, hogy nyitott szemekkel jártam. Örülök, hogy olyan munkába vághatok bele, aminek köszönhetően nem szakadok el a sporttól – magyarázta a döntését.
Kérdésünkre, befolyásolta-e az elhatározását, hogy a Sáfrán testvérek megnyerték az Európa-bajnokságot, a világbajnokságon pedig szoros versenyben ötödikek lettek, tehát idővel betölthetik azt az űrt, amit Kolonics Györggyel hagytak maguk után, Kozmann így felelt:
– Egy olimpiai bronzérmet nehéz lenne egy olimpiát követő évben elért világbajnoki helyezéssel összehasonlítani. Ha az ember csak a hazai mezőnyig lát, akkor nincs értelme a kajak-kenuval foglalkozni. Nem ez döntött. Nem ijedtem meg az előttem álló feladatoktól, ahogy Sáfránéknak, minden magyar kenusnak szurkolok, hogy minél jobb eredményeket érjenek el. Úgy éreztem, eljött az idő, hogy új célokat tűzzek ki magam elé, remélem, a civil életben, de sportközelben megtalálom a számításomat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.