Orosz uralom alatt Antalya

2009. 10. 16. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Antalya az oroszok legfelkapottabb török üdülőhelye, s most biztos, hogy a vívóik is megkedvelték. Az itt zajló világbajnokságon a hat egyéni számból hármat ugyanis megnyertek, rajtuk kívül az olaszoknak, a németeknek és az amerikaiknak jutott egy-egy arany. Az oroszok hangulatán az sem ronthatott sokat, hogy tegnap, a csapatversenyek első napján a férfitőrben és a női kard döntőt is nélkülük rendezték. (Az ukránok és az ola-
szok álltak a dobogó tetejére.)
Ami bennünket illet, előbb női kardban Nagy Orsolya, majd férfi- kardban Decsi Tamás szállított egy-egy bronzot, így a szereplés máris kétszer olyan jó, mint az olimpián volt – Pekingben egyetlen harmadik helyünk lett a párbajtőröző Mincza-Nébald Ildikó révén –, no persze az nem lehet mérce.
Azt mindenesetre sejthettük, hogy tegnap sokat nem teszünk a serpenyőbe. Női kardcsapatunk (Nagy, Benkó Réka, Pető Réka, Várhelyi Anna) kőkemény ágra került, ám addig el sem jutott, hogy a nyolc között az olimpiai bajnok ukránokkal meccselhessen, mert egy előzetesen kétesélyesnek vélt találkozón sajnos simán, 45-35-re alulmaradt a olaszokkal szemben. Utána kötelezően legyőzte a briteket (45-40), fájó vereséget szenvedett a románoktól (42-45), majd a hongkongiak elleni sikerrel (45-41) a 11. helyen kötött ki. Maradjunk annyiban, Nébald György fegyvernemi szövetségi kapitány nem volt boldog, s az különösen bosszantotta, hogy az olaszok elleni vereséget követően kicsit szét is esett a csapat.
A férfi tőrözőké hiába állt össze, a magyar vívás gyenge pontját képező szakág képviselői megjárták a sorsolással. A Mazza Lorenzo, Széki Bence, Gátai Róbert, Szabados Gábor négyes már a 16 közé jutásért a jóval esélyesebb dél-koreaiakkal került össze, és a mieinktől csak tisztes vereségre telt (38-44). S mivel az alsó ágon nem döntötték el a helyezéseket, csupán ez az egy mérkőzés jutott osztályrészül. Pedig a katariakat vagy a törököket el lehetett volna náspángolni…
Ma női tőr-, de főképp az Eb- címvédő férfi párbajtőrcsapatunknak a gyenge egyéni szereplés dacára más szintre kell jutnia.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.