Az ügyészség cáfol Kulcsár-ügyben

Bár lapunk továbbra is úgy tudja, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészségen már elkészült az indítvány, amelyben a brókerügy elsőfokú ítéletének a teljes hatályon kívül helyezését kezdeményezik, az illetékesek egyelőre cáfolnak. A hivatalos állásfoglalás szerint az indítvány még nem készült el, azt majd november végén továbbítják a Fővárosi Ítélőtáblához.

Munkatársunktól
2009. 11. 12. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cáfolta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetője a Magyar Nemzet értesülését, amely szerint a vádhatóság Kulcsár Attila és társai ügyében a nem jogerős ítélet hatályon kívül helyezését kérte volna.
Sódor István hangsúlyozta: az ügyben még nem döntött a fellebbviteli főügyészség, indítványukat várhatóan november végén fogják megtenni az ítélőtáblának. A főügyész cáfolta azt az információt is, miszerint az ügy iratai a Legfőbb Ügyészségen volnának. Sódor István és a távirati iroda megkeresésére Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője is azt hangsúlyozta: az indítvány megtételére a fellebbviteli főügyészség jogosult, erre ennek a szervnek van hatásköre, és az iratok is nála vannak.
Lapunk informátorai azonban továbbra is arról számoltak be, hogy Sódor István elkészült a fellebbviteli főügyészség indítványával, amelyet már két hete megküldött a Legfőbb Ügyészségnek, konkrétan Belovics Ervin legfőbb ügyészhelyettesnek. Az ugyanakkor tény, hogy az indítványt még nem továbbították az ítélőtáblához.
Ismert, a Magyar Nemzet hétfőn közölte, hogy a Kulcsár Attila és társai ellen hozott, nem jogerős ítélet hatályon kívül helyezését kezdeményezi a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.
A Legfőbb Ügyészség vezetői között – tekintettel az ügy nagy horderejére – beszédtéma az eljárás sorsa. Forrásunk szerint Sódor István gyakorlatilag „szétzúzta, ízekre szedte” az elsőfokú ítéletet, amelyet számtalan ponton hibásnak talált.
A 2003-ban kipattant brókerbotrány ügyében 2006 májusában kezdődött el a büntetőper, amelyben első fokon tavaly augusztusban a Fővárosi Bíróság sikkasztás miatt nyolc év börtönre ítélte Kulcsár Attilát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.