időjárás 22°C Annamária, Tihamér 2022. július 1.
logo

Röviden

MN
2009.11.13. 23:00

Nem kell nekünk az eurózóna?
Legjobb lenne, ha a kelet-közép-európai országok kívül maradnának az eurózónán, mivel ez az árfolyamrendszer instabil – fogalmazott az mfor.hu kérdésére David Karsbol, a Saxo Bank vezető közgazdásza. A szakértő a belépés helyett inkább lebegő árfolyamrendszert javasolna, mert így a nemzeti devizák továbbra is reagálni tudnának a gazdasági változásokra. (MN)

Iráni figyelmeztetés
Irán elutasít minden olyan tárgyalást atomprogramjáról, amelynek eredményét az Egyesült Államok előre ki akarja kényszeríteni – közölte tegnap Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter ugyanakkor felszólította Teheránt, hogy fogadja el az uránium dúsításáról és cseréjéről szóló nemzetközi ajánlatot, mert azt nem módosítják. (MTI)

Phenjani ajánlat
Észak-Korea befejezte a jongbjoni atomreaktorban elhasznált nyolcezer fűtőrúd újrafeldolgozását – jelentette be tegnap a KCNA észak-koreai állami hírügynökség. Szakértők szerint ennyi elhasznált nukleáris fűtőelemből elegendő plutónium nyerhető legalább egy atombomba megépítéséhez.
A bejelentés egybeesik Észak-Korea azon törekvésével, hogy az Egyesült Államok fogadja el Phenjan ajánlatát, és kezdjen közvetlen tárgyalásokat a sztálinista állam nukleáris programjáról. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.