Aki mer, Thürmer

2009. 12. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz és a Magyar Szocialista Párt egykutya, egyik sem teremt jobb életet, nyilatkozta szórólaposztásukon minap Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. A magyar embereknek tehát nem a két nagy párt között kell választaniuk, ha boldogulni akarnak, hanem rájuk. Más marhaságot is mondott, például hogy megközelítik, sőt át is lépik az ötszázalékos parlamenti küszöböt, csak figyeljünk erősen.
Egészen mást ígérnek a különféle felmérések, statisztikát. Ezek szerint a Munkáspártnak csak akkor lehet bejutási esélye az országgyűlésbe, ha időközben fél százalékra mérséklik a bekerülési limitet. Persze be lehet menni a magyar Parlamentbe másképp is. Leszáll az ember a kettes metró Kossuth téri megállójában, vagy ha a kettes villamossal jön, ugyanitt (70-es, 78-as trolibuszok esetén kicsit gyalogolni kell a végállomástól), és csatlakozik a főbejáratnál gyülekező valamelyik turistacsoporthoz. Reggel nyolctól délután hatig tizenöt percenkénti turnusokban történik az épületlátogatás, szakértő idegenvezető kalauzolja a csapatot, az egész nagyjából ötven perc, de megéri, szép a Ház. Pajszerrel nem érdemes a bejutást megkísérelni, az ilyesmiért haragszanak az őrök.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.