Hű, hó!

2009. 12. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy jó hírt is mondjunk a télről, szombat óta nem szükséges hóágyúzni a sípályákat, van min csúszkálni, ha az embernek ez a mániája. Persze ha nem ez, akkor is csúszkál, ki autóval, ki csak úgy gyalog. (Kerítésszomszédom például a délutáni órákban hólapáttal a vállán akkorát perecelt a kertkapunál, hogy le a kalappal.)
A pénteki havas nyitány következtében az országban lelassult a közlekedés, mifelénk speciel leállt. Engem egy még működő BKV-buszon ért a megváltozott időjárás, itt töltöttem a délutáni, esti órákat, többtucatnyi bánatos, illetve szitkozódó utas társaságában. Nem messze tőlünk sárgán villogott egy hókotró, de azzal sem sokra mentünk, merthogy az is beszorult a reménytelen dugóba. Az egyik utas megkérte a vezetőt, nyissa ki neki az ajtót, ő elmegy gyalog. Óvatosan le is szállt, aztán nyomban elterült a havon… A télnek is megvan a maga varázsa.
Öreg este volt, mire hazacsoszogtam, -ropogtam, már csak a kertkapu zárát kellett melegre lehelgetnem, merthogy befagyott. Odabent meghallgattam az időjárás-jelentést, azt mondták, nyugi, a következő napokban még hidegebb lesz, örüljünk, ha nálunk nem fagynak be a bankjegy-automaták, mint Moszkvában. A jeges napok után egyébként jelentős enyhülés várható, a vele járó locspoccsal. Az ónos eső csak eztán következik, nem árt, ha tudjuk, a balesetiben gipszelnek a legjobban… Hogy naprakész legyek: ma a legrövidebb a nappal, és a leghosszabb az éjszaka. Egyébként már elegem van a sötétségből – de ez már politika.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.