2010: pirkad?

2010. 01. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéznek ígérkezik az előttünk álló éjszaka. Előrelátó ember már megágyazott magának az asztal alatt, kikészítette a reggeli aszpirint, bejelentkezett gyomormosásra, kiskorú gyermekeit átvitte a nagymamához, mégse lássák a kedves papát négykézláb, kurjongatva. Az idétlenebbje előkotorászta a pirotechnikai eszközöket, ő egész éjszaka durrogtatni fog majd (ebben leli örömét a marha), míg le nem viszi néhány ujját a petárda. A mentőknél és a tűzoltóságnál rajtállapot van, a rendőrség ugrásra kész. Csak a villamos aluszik, meg a lerobbant buszpark – máma már nem pusztul tovább. Az ország felkészült a szilveszteri kettős látásra…
Még néhány óra ebben a Gyurcsány-verte, borzalmas esztendőben és átlépünk a következőbe. És ez már ígér valami szépet is. Hangyaarasznyira az új év, ki az óráját nézi, ki a pulzusát tapogatja, mások a Bibliát lapozzák át még egyszer, élhető lesz-e a leendő világ, érdemes-e maradni, eltűnik-e végre a színről ez a haszonleső, korrupt horda…
Én azt mondom, érdemes maradni. Ha majd kimásztunk az asztal alól, idővel a gödörből is kijövünk. De akkor már ne a pohárba kapaszkodjunk, hanem a hitbe, egymás karjába. Ha így teszünk, minden másképpen lesz. Talán még a gonosz is elnyeri méltó büntetését.
B. ú. é. k., olvasó!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.