Békáék elevickéltek a mély vízben

2010. 01. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel a már hét éve hazát cserélt Király Hajnalka francia színekben lett ötödik a női párbajtőrözők budapesti Grand Prix-versenyén, szombaton a legjobb hazai eredményként be kellett érnünk Szász Emese kilencedik, vasárnap pedig a csapat Világkupán a Szász, Tóth Hajnalka, Békefi Edina, Budai Dorina összetételű négyes hetedik helyével. Holott mindkét esetben megvolt az esély, hogy több okunk legyen az örömre. Szász a világranglista negyedik helyezettjeként úgy maradt le a végjátékról, hogy a nyolc közé jutásért 15-14-re kapott ki a született francia Maureen Nisimától, aki aztán meg is nyerte a versenyt.
Mondani sem kell, hogy vasárnap újra Szászon volt a teher, és a kanadaiak ellen az utolsó párban két tus hátrányból fordított is (34-30), a negyeddöntőben viszont egyenlő állásról indulva már nem bírt az olasz Bianca Del Carrettóval (39-43). Tegyük gyorsan hozzá, hogy a magyar siker komoly szenzáció lett volna, hiszen a túloldalon a világbajnoki címvédő csapat állt fel teljes fegyverzetben, nálunk pedig Szász mellett a 19 esztendős Békefi Edina és a még nála is egy évvel fiatalabb Budai Dorina, s ők ketten még soha nem vívtak csapat Világkupán! A Béka becenevű Békefi az 5–8. helyért zajló folytatásban az ugyancsak kőkemény kínaiak ellen sem rezelt be, de sajnos ez a meccs is elment nüansznyi különbséggel (27-28). A hetedik hely a svájciak legyőzésével (45-39) lett meg, s így a csapat kettőt nyert, kettőt vesztett; Kulcsár Győző szövetségi kapitány szerint azonban a mérleg nyelve a számunkra kedvező oldalra billent:
„Közel álltunk az elődöntőhöz, Emese egy abszolút kétesélyes asszót vesztett el, ami benne volt a pakliban. Jobban bosszant, hogy a kínaiak ellen a végén nem tudta megnyerni a meccset, hiszen ott három tussal is vezetett. A két fiatallal viszont nagyon elégedett vagyok, bedobtuk őket a mély vízbe, és egész szépen elevickéltek.”
Ami persze egy Béka esetében természetes is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.