Hajótöröttek

2010. 01. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dávid Ibolya Robinson-szigetén gyülekeznek a magyar politika hajótöröttei. Ahogy közeleg az országgyűlési választások időpontja, úgy gyarapodik a szerencsétlenek száma. Elsősorban a pozdorjává tört SZDSZ leharcolt matrózai igyekeznek az MDF-vezérasszony szárnyai alá, de jönnek máshonnan is. Minap a szigetre evickélt a hajdani kisgazdapártból összetákolt Magyar Vidék és Polgári Párt maradványa is. Elnökük, Bánk Attila, az FKGP egykori parlamenti frakcióvezetője szerint nem üzletet kötni jöttek, hanem segítséget nyújtani a fórumnak, amely „politikai szabadságharcot” folytat a konzervatív értékek megőrzéséért.
A gyülekező gerillák között számos márkás név található, ilyen például Bokros Lajosé és a legutóbbi hírek szerint Fodor Gáboré. Előbbi már a miniszterelnök-jelölti titulust is megkapta, utóbbit az MDF fővárosi listájának első helyére várják némelyek. Rajtuk kívül egyebek közt bekéredzkedett a szigetre Ikvai-Szabó Imre, a szabad demokraták főpolgármester-helyettese, valamint Boruzs András kampányfőnök (ugyancsak SZDSZ) is – de az is lehet, hogy becsalogatták őket. Beszélnek még a Tisztelet Társasága nyugdíjasairól, sőt fölvetődött a Hit Gyülekezet neve is… Nagy a forgalom.
Sokak szerint a „politikai szabadságharc” mellett többen a fizikai szabadságukért is küzdenek. Ha ugyanis a koktélpárt nem szerzi meg a parlamentbe jutás jogát, akkor mentelmi jog sincs, ami pedig a mai zavaros viszonyok között aranyat érhet. Így pedig máris érthetőbbé válik Dávid Ibolya pártelnök és Herényi Károly frakcióját vesztett frakcióvezető ménkű igyekezete.
De ki lesz Péntek a Robinson-szigeten?

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.