időjárás 5°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Két hétvégi férfi

Seszták Ágnes
2010.01.20. 23:00

A hét vége bővelkedett szenzációkban, hol ilyenben, hol olyanban. Levelet kaptam Vikidál Gyulától. Személyesen ugyan nem ismerjük egymást, de az eredeti hangú énekes sok embernek, köztük nekem is sok kellemes percet okozott. Az eredetileg karosszérialakatosból Koppány, illetve Fagin (Oliver) szerepéig eljutni hosszú és változatos volt az út. Vikidál nem tartozik az ügyeletes celebek közé, magánéletéről keveset tudunk, és a média sem bánt vele soha kitüntetett figyelemmel. A megszokottnál sokkal hangosabb botrány volt, amikor kiderült, hogy Dalos néven jelentett, de volt benne annyi becsület, hogy bocsánatot kért, például Nagy Ferótól. Nem menti, de kétségtelen, hogy mások a rockszakmából nemhogy bocsánatot nem kértek, de Gyurcsány kezét csókolgatva biztosították további karrierjüket.
A közönség megbocsát, és nagyvonalúan felejt. Vikidál Gyula 2008-ban nyugdíjba ment, 42 év után 44 200 forinttal. Most pedig levelet írt a barátainak. A levélben pőrén közli, hogy sem megélni, sem a családját eltartani nem képes, és mostanra adósságai is vannak. Munkája nincs, felkérést alig kap, ezzel a névvel a médiában szóba sem állnak vele. Levelében eladásra ajánlja néhány személyes eszközét, mikrofonoktól DVD-lejátszón át a Passuth-összesig, és árulja tízéves Opel Caravánját nevetséges összegért. Valamint azt kéri, hogy aki bármilyen állást tudna neki, értesítse. Kisnyugdíjasként 62 évesen muszáj dolgoznia. Vikidál Gyula hívő keresztény, bevallottan és köztudottan jobboldali gondolkodású férfi, énekes, színész. Jelent ez valamit egzisztenciálisan mostani közéletünkben? Nyomatékosítva, hogy hangja egy szemernyit sem kopott az évek során. A hétvégi bulvár bőven foglalkozik Liptai C. új pasijával Daróczi (József) Dáviddal, a metroszexuális férfivel. Hogy milyen a metroszexuális férfi? Nyilván, mint a volt kormányszóvivő. Hipermodern, írja a Story magazin, amit a továbbiakban forrásként használunk. Ne becsüljék le a lapot, több százezren olvassák hetente, sokan csakis ezt. A metroférfi fitneszteremben edz, és kozmetikushoz jár. Daróczi egy Pozsonyi úti férfikozmetikában törzsvendég. Ott arcfiatalító kezeléstől sminkelésig mindent vállalnak. A volt kormányszóvivő nőtlen, gyereke nincs, az utazás a hobbija, s közelmúltban járt Srí Lankán, Laoszban és Kambodzsában. A Story magazin egy angol lordhoz hasonlítja Daróczit, szerintünk inkább a saját nagyapja lehetne, metro ide, smink oda. De: mindig a legújabb divat szerint öltözik, ingeit és öltönyeit valszeg szabó varrja, nyakkendőit stylist válogatja. Szereti a drága mobiltelefonokat (végre megtudtuk, kik vették meg az egymilkós mobiltelefonokat, amelyeket csak a gyémánt tud megkarcolni, és folyadékkristályos kijelzőjük van [!] mert elfogytak egy szálig) és nagyon szereti a turbófeltöltős autókat. Világosítson fel valaki, hogy ez a turbómicsoda micsoda? Daróczi egy new wave férfieszmény, mert mindamellett hogy a XXI. század metroszexuális archetípusa, még teológiát is tanult a Pázmányon. Ez meglepő, mert kormányszóvivői munkájában a dölyföt és a bűnös részrehajlását percenként tetten lehetett érni. Ugyanakkor, írja a Story magazin, Gyurcsány Ferenchez fűződő szoros (!) barátsága révén sok olyan helyre bejáratos, ahová ajánlólevél nélkül nem lehet bekerülni. Hűha! Most itt a kérdés, hogy miért került Vikidál Gyula a munkanélküli kisnyugdíjas és Daróczi (József) Dávid a Gyurcsány és Daróczi klán kebelében üldögélő providentes egymás mellé. A válasz: semmiért. Erről olvastam, hát továbbadtam önöknek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.