Kisstadion, nagy balhé

2010. 01. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportban sosincs uborkaszezon. Éppen csak véget ért a szeretetteljes karácsony, máris hír érkezett egy kevésbé ájtatos eseményről: hagyományos pofozkodásra készült a Ferencváros–Újpest bajnoki jégkorongmérkőzés közönségének kemény magja. A felvonuló rendőrség a kiemelt kockázatra hivatkozva egy idő után megszüntette a szurkolók beléptetését a Kisstadionba. Több száz, jeggyel rendelkező drukker maradt odakint. A potenciális kukaborogatók sem mehettek be a nézőtérre, így aztán pótcselekvésként megtámadták a rendőröket…
Az eset kisebbfajta botrányt kavart, még az Országgyűlés sportbizottságának szocialista tagja is úgy nyilatkozott, hogy a hatóság nem a sport- és a rendőrségi törvény szerint járt el.
A megbírált rendőrség eddig nem nyilatkozott az ügyről, a hőzöngőkre nem raktak lakatot, csak a saját szájukra… Az egészben csupán az a biztató, hogy bár hokisaink, futballistáink még nem érték el a nemzetközi színvonalat, egyes szurkolóink és rendőreink már régen átlépték az internacionalista nívót. Kicsit igazítva a tévéműsor címén, nálunk rengeteg dobócsillag születik.
Tegnap egyébként – a jégkorong Magyar Kupán – az Újpest fogadta a Fradit. A rendőrség a meccs előtt nem nyilatkozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.