Kohásznak sem lenne jó

2010. 01. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ózd az a különleges város, ahol a szocialista polgármesterre már nemcsak a Fidesz, hanem az MSZP is haragszik. Ennek természetesen maga a városvezető, Benedek Mihály az oka. A balsorsú embert egy ideje az országos nyilvánosság is ismeri, legutóbb akkor röppent fel a neve, amikor kiderült, hogy nemcsak felsőfokú végzettsége nincsen, de még érettségit sem szerzett. Magára vonta a figyelmet Benedek Mihály akkor is, amikor saját jegyzőjét – nem tudni, milyen jogcímen – 26,5 millió forinttal megjutalmazta, majd ismeretlen okból kirúgta. Most már utóbbi ellen is vizsgálat folyik. A helyi szocialistáknak az az elképzelésük, hogy a január végi képviselő-testületi ülésen bizalmatlansági indítványt nyújtanak be Benedek (nem az Elek) mesemondó ellen. A jelek szerint azonban a polgármesternek nem áll szándékában lemondani, kifejezetten jól érzi magát a hivatalban, a fűtéssel is elégedett. Mindazonáltal kijelentette, ha nagyon szükséges, távozik a megye politikai életéből, de csak úgy, ha elmehet nyugdíjba. (Ez érdekes lesz, tudniillik még csak ötvenhat éves.)
Egyelőre azonban úgy néz ki, hamarosan a rendőrségre és az ügyészségre kell majd mennie, hogy tisztázza magát. Nem szívesen lennék a helyében. A történet jól példázza a szocialista párt „átgondolt” személyzeti politikáját. Valamivel ugyanis biztosan felhívta magára a figyelmet annak idején Benedek Mihály. Gondolom, jó elvtárs volt. Olyan hangokat is hallani, hogy nem kizárt – zavaros múlt ide vagy oda –, a Dávid Ibolya-féle koktélpárt is felfigyelt a mozgalmas életű városvezetőre. Esetleges szerepeltetése egyáltalán nem lógna ki az „új fórumosok” sorából. De ez még a távoli jövő. Ózd mindenesetre a csodák csodája.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.