Martin Luther Kolompár?

2010. 01. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cím nem a fantázia szülötte, Kolompár Orbán roma vezető, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke hasonlította magát és hányattatott pályafutását minap Martin Luther Kingéhez, a néhai fekete bőrű polgárjogi harcoséhoz (és Mahátma Gandhiéhoz, Nelson Mandeláéhoz). Kolompár szerint sorsuk annyiban közös, hogy mindnyájukat a politika próbálta meg ellehetetleníteni, elsősorban faji hovatartozásuk miatt.
Gyengíti a roma vezér érveit, hogy az említett politikusok egyike sem keveredett csalási, sikkasztási és egyéb ügyekbe, nem ettől ismerte meg a világ a nevüket, szemben Kolompár Orbánnal, aki pillanatnyilag három efféle ügyben is elsőrendű vádlott a Kecskeméti Városi Bíróságon, sőt, körvonalazódni látszik egy negyedik ügy is. Néhány napja a vám- és pénzügyőrség munkatársai rajtaütésszerű házkutatást tartottak a roma vezető irodáiban, ahol nagy mennyiségű dokumentumot foglaltak le. Keddi sajtótájékoztatóján Kolompár határozottan kijelentette: a vizsgálódások egyáltalán nem befolyásolják az MCF Roma Összefogás Pártjának az útját (ennek is ő az elnöke), amely már benevezett a választásra.
Valószínűleg nem erősítette az elnöki szózatot, hogy megszólalt az ügyben a tizenötszörösen büntetett Kolompár László, az MCF Bács-Kiskun megyei elnöke, az OCÖ elnökhelyettese, Kolompár Orbán vádlott-társa is, aki – a nagyvezérhez hasonlóan – MCF elleni politikai nyomást gyanít, és ugyancsak a baloldali roma párt támogatására szólította fel a hazai cigányságot. Térben, időben és erkölcsben messze vannak innét Martin Luther Kingék.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.