Nem nyilatkoznak

2010. 01. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány nappal azután, hogy Bajnai Gordon kormányfő sajátos módon szortírozni kezdte a hazai politikai pártokat (csak annak ad ki adatokat az ország állapotáról, amelyik úgymond demokratikusan működik), a Központi Statisztikai Hivatal is hallatta hangját a témában. Belyó Pál csapata azért nem ad tájékoztatást az ország pénzügyi dolgairól, mert – tessék jól figyelni – elromlottak a számítógépei… Elgondolkodtató magyarázat ez az elnök részéről, akit egyébként nemrég ejtőernyőztetett le a szocialista párt az elnöki székbe. (Belyó elvtárs még a régi MSZMP-ben kezdte a pályát, valószínűleg egész bekezdéseket tud A tőkéből…)
A statisztikai gittegylet először azért nem teljesítette az őt elmarasztaló bírósági ítéletet, mert az nem volt jogerős. A másodszori – akkor már jogerős – döntést azért nem, mert még nem kapta kézhez a végzést. Amikor meg már kézhez kapta, sajnos elromlottak a számítógépei… Ilyen balszerencse is ritkán fordul elő, gondolom, Belyó deszantost is megviselték a történtek.
Fura egybeesés, hogy a 2006-os választásokat megelőzően sem tudhatta meg az ország, hogyan áll pénzügyileg, mekkora az adósság. Veres János pénzügyminiszter akkor arról értekezett: nem árulhatja el az egyenleget, mert az a voksoláson befolyásolná a választókat. (Akik, nyomorultak, szerették volna tudni, milyen politikához járulnak hozzá, vagy mit kerüljenek el nagy ívben…) Veres vigyázott ránk. Most meg úgy néz ki, hogy Belyó Pálnak szignálták ki ezt a feladatot. Változatlanul hibbantnak nézik az országot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.