Október 23.: rendőrvisszavágó

2010. 01. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2006. október 23-i rendőrbrutalitás hullámai még mindig magasra csapnak. No, nem annyira magasra, hogy elérjék az igazi felelősöket, az eddig kiszivárgott részletekből azonban kezd lassan kialakulni az igazi történet, az elképesztő háttér. Minap például – az egyik részt vevő rendőr elmondása alapján – kiderült: az attakot megelőzően olyan álhírekkel hergelték az egyenruhásokat, hogy a felvonulók vadászpuskával és íjjal vannak felszerelve, sőt túszt akarnak ejteni a rendőrök közül.
A megszólaló szerint minden a tévéostrommal kezdődött, a Szabadság téri események traumát okoztak a szervezetnél, a legtöbben amolyan megtorlást, „visszavágót” akartak. A csaták végén voltak olyanok, akik azzal dicsekedtek, hány embernek törték ki az ujját… Az október 23-án fejmagasságban lövő embervadászok a nyilatkozó szerint azért cselekedtek így, „mert az eredményesebb, azon pedig nem gondolkodtak, hogy mi lesz a következménye”. Jól jellemezte a beszűkült tudatállapotú rendőrök mentalitását, hogy valósággal megvadította őket a magyar és az Árpád-sávos zászlók lobogása. Ide illeszkedik még az az abszurditás, hogy a kitervelőknek, levezénylőknek hajuk szála sem görbült, Gergényi Péter akkori budapesti főkapitányt egyenesen kitüntették. Elgondolkodtató a most megszólalt egyenruhás vonatkozó mondata: „Helyre kell tenni ezeket a dolgokat, mert addig a rendőrségnek nincs becsülete.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.