időjárás 2°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Röviden

MN
2010.01.17. 23:00

Átalakulóban a PSZÁF-vezetés
Közös megegyezéssel távozott a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletétől (PSZÁF) Varga Csaba, a szervezet korábbi főigazgatója és Erdős Mihály korábbi főigazgató-helyettes, míg Schiffer Péter főigazgató-helyettes decemberben nyugállományba vonult. A szervezet irányítása a PSZÁF-ról szóló törvény módosítása révén változott meg. A Heti Válasz úgy tudja, a most távozóknak több mint tízmillió forintot fizet fejenként a felügyelet. (MN)

Ruhaüzlet vezette meg a fogyasztókat
Egymillió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal a hazánkban 32 boltot üzemeltető KiK Kft.-re, mert a vállalkozás hirdetéseiben szereplő állításait a hatóság előtt nem tudta igazolni. A német anyavállalatú, textilárukat kínáló bolthálózat reklámjaiban azt sugallta a fogyasztók felé, hogy a legolcsóbb a piacon. (T. K.)

Együttműködik a BorsodChem
Megbeszélést tartott tegnap a BorsodChem Zrt. vezetősége a Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Parancsnokságának képviselőivel. A vállalatirányítást hivatalosan tájékoztatták arról a nyomozásról, amelyben a zrt. két korábbi munkavállalója a közelmúltban érintetté vált. A BorsodChem együttműködik a hatósággal – áll a cég közleményében. (T. K.)

Megszorítások alatt az ITDH
Tavaly 27 pozitív befektetői döntéssel 894 millió eurónyi beruházást hozott tető alá a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség (ITDH), a befektetések a feldolgozóipar és a szolgáltatószektor között fele-fele arányban oszlanak meg – tájékoztatott a cég. A költségvetési megszorítások miatt az ITDH idén 200 millió forinttal kevesebb állami pénzből gazdálkodhat, ezért beruházásokat halaszt el. (MN)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.